DIMECC

DIMECC on viihtynyt Tampereen teknillisen yliopiston Kampusareenalla. ”Innovointi on meidän ydintekemistä, joten tämä on meille juuri oikea paikka”, sanoo toimitusjohtaja Harri Kulmala.

Tampereen teknillisen yliopiston kampuksella toimiva, digitalisoituvan valmistavan teollisuuden tutkimus-, kehitys- ja innovaatioyritys DIMECC Oy on sijaintiinsa erittäin tyytyväinen. Yritys aloitti vastarakennetulla Kampusareenalla syksyllä 2015.
Kampusareenan tilaratkaisut ja palvelut on suunniteltu tukemaan yhteisöllisyyttä sekä yliopiston ja yritysten välistä yhteistyötä. Rakennus toimii opiskelijoiden, tutkijoiden, yritysten ja alumnien kohtaamispaikkana.

– Kampusareena saattaa ihmiset fyysisesti yhteen, kehittämään uutta yhdessä. Innovointi on meidän ydintekemistä, joten tämä on juuri oikea paikka meille, sanoo DIMECCin toimitusjohtaja Harri Kulmala.
Harri Kulmalan mielestä on selvää, että muut kampukset tulevat jollakin aikaviiveellä kopioimaan Kampusareenan konseptin – avaamaan ovensa suurella mittakaavalla yritysten käyttöön.

– Ja se on erittäin hyvä juttu! Todennäköisesti muut kampukset tekevät konseptista entistä paremman, jolloin Kampusareenan pitää vastavuoroisesti kehittyä eteenpäin.

Kampussijainnista hyötyä kansainvälistä ulottuvuutta kaipaaville

Kulmalan mukaan kampussijainnin hyötyjä yrityksille voidaan kunnolla mitata vasta parinkymmenen vuoden päästä. Mutta se, miten paljon Kampusareenalle on ollut tulijoita, osoittaa että yritykset pitävät sijaintia kampuksella hyödyllisenä ja tärkeänä jo nyt.

– Kampus on kuin mikä tahansa verkosto: mitä suurempi ja monipuolisempi se on ja mitä enemmän täällä on väkeä, sitä tärkeämpää täällä on olla läsnä. Itse haluaisin nähdä Kampusareenan käyttäjäkunnan laajentuvan, Kulmala sanoo.
Kansainvälisyyttä hakevalle yritykselle kampussijainti on Kulmalan mielestä hyvä vaihtoehto.

– Suomi ei ole mikään sulatusuuni, ulkomaalaisia on vielä vähän. Kampuksilla toiminta on kuitenkin monipuolisempaa kuin keskimäärin.

Kampusareena tarjoaa DIMECCille konkreettista hyötyä myös mahdollistamalla joustavat tilaratkaisut. Kun omat tilat käyvät ahtaiksi, on Kampusareenan monikäyttötiloista aina löytynyt sopiva ratkaisu.

– Uskon että yhteiskäyttötilat yleistyvät tulevaisuudessa. Kampusareena on nyt Suomessa tämän kehityksen etujoukoissa, Kulmala sanoo.