”Asiat pyörivät paremmin, kun väki voi hyvin”

Vuosi 2017 jää varmastikin SYK:ssa työskentelevän Laura Stortzin mieleen. Silloin yhtiössä aivan alusta asti työskennellyt Laura vaihtoi uusiin tehtäviin henkilöstökoordinaattorina.

Lauran aloittaessa talossa vuonna 2009 palkkalistoilla oli ainoastaan neljä henkilöä. Lauran vastuulla olivat vuokralaskutus sekä kiinteistö- ja sopimusrekisterin ylläpito. Muiden tehtävien ohessa hän hoiti myös juoksevat henkilöstöasiat, kuten henkilöstöedut ja palkkailmoitukset.

Silmät ja korvat auki

Alkusyksystä Laura siirtyi hoitamaan henkilöstöasioita täysipäiväisesti. Uuden tehtävän ensimmäinen vuosi kului lähinnä tehtäväkenttään perehtymisen ja suunnitelmien laatimisen merkeissä.

– Kuulostelen sykkiläisten tuntoja ja mietin, miten voisimme saada heidät vieläkin tyytyväisemmäksi. Meitä on pieni, 35-päinen porukka, joten voimme kuulla kaikkien mielipiteitä.

Laurasta on hienoa, että työnantaja haluaa panostaa henkilöstön tyytyväisyyteen.

– Minun tehtäväni on antaa ihmisille mahdollisuus panostaa täysillä omaan tekemiseensä. Asiat pyörivät paremmin, kun väki voi hyvin.

Erilaisia tiloja erilaisiin tarpeisiin

Vuoden 2017 jäi mieleen myös SYK:n muutto uusiin tiloihin Hervannan Tietotaloon. Tavoitteena oli kehittää yhteisvoimin sykkiläisten tarpeita entistä paremmin palvelevat työtilat.

Uudessa toimistossa on Lauran mielestä parasta se, että tilat on jaettu selkeästi erilaisiin vyöhykkeisiin.

– Rauhallisen työskentelyn tilassa on hyvä tehdä keskittymistä ja omaa rauhaa vaativaa työtä. Äänekkäällä alueella soi milloin minkäkinlainen musiikki. Se, joka ensiksi ehtii, kaappaa vaikkapa Spotifyn kaiuttimen. Joskus kuunnellaan Bachin kantaatteja, toisinaan Kale-vauvan biisejä.

Uutta energiaa riveihin

Laura StortzVuotta leimasi myös organisaatiouudistus, jonka seurauksena rivejä on vahvistettu ja vahvistetaan edelleen talven aikana. Uudet työntekijät vievät henkilöstökoordinaattorin ajasta ison osan ja tuovat sykkiläisten arkeen uusia näkökulmia.

Loppuvuonna aloitti toimintansa työntekijöiden toivoma henkilöstökerho.

– Vielä ei ehditty ryhtyä tuumasta toimeen, mutta ainakin talviurheilukerho on aloittamassa toimintansa. Meillä on talossa muun muassa intohimoisia laskettelijoita.