Vuosi 2016 lyhyesti

Helmi

Kampuskaupunki luo elinvoimaa

SYK:n Win Peaks -seminaari 18.2. korosti tehokasta tilankäyttöä, yritysyhteistyötä ja sisältöjen synergiaa korkeakoulujen ja kaupunkien yhteisenä menestysreseptinä. Seminaarin tavoitteena oli herätellä vaikuttajia yhteistyöhön. Oleellista on luoda dynaamisia tutkimuksen, opetuksen, bisneksen ja palveluiden keskuksia. Käytännön esimerkki uutta luovasta integraatiosta on Lappeenrannassa, jossa teknillinen yliopisto ja ammattikorkeakoulu ovat vuodesta 2011 toimineet samalla kampusalueella.

Huhti

Verso-perusparannushanke käynnistyi Lappeenrannassa

Verso-rakennukseen muuttaa sen valmistuttua Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja Saimaan ammattikorkeakoulun toimintoja.

Touko

Medisiina D -uudisrakennuksen peruskivi muurattiin

SYK:n rakennuttaman Medisiina D -uudisrakennuksen peruskivi muurattiin toukokuussa Turun Kupittaalla. Rakennus otetaan käyttöön kesällä 2018. Työmaalle nousevan rakennuksen koko on noin 26 000 bruttoneliötä. Taloon tulee useita toimijoita.

Heinä

Arvo-uudisrakennuksen valmistuminen Tampereelle

Tampereen Kaupin kampukselle valmistui uudet tilat Tampereen yliopistolle ja Tampereen ammattikorkeakoululle sekä BioMeditechille, joka on Tampereen teknillisen yliopiston ja Tampereen yliopiston yhteinen biotieteiden ja lääketieteen tekniikan instituutti. Yliopiston ja ammattikorkeakoulun opiskelijat käyttävät nyt yhteisiä oppimistiloja.

Elo

Agora-rakennus BREEAM-luokkaan erittäin hyvä

Peruskorjasimme Turussa Yliopistonmäellä sijaitsevan Agora-talon (Luonnontieteiden talo II) syksyllä 2015. Korjauksen jälkeen rakennus sai BREEAM-sertifioinnissa arvosanan erittäin hyvä.

BREEAM (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method) on kansainvälinen kiinteistöjen ympäristöluokitusjärjestelmä, joka tarkastelee rakennuksen ympäristövaikutuksia yhdeksästä eri näkökulmasta: johtaminen, energia, vesi, materiaalit, terveellisyys, maankäyttö, jätteet, päästöt ja liikenne.

Syys

Huawein uusi yksikkö SYK:n tiloihin Tampereella

Tieto- ja viestintäratkaisujen tarjoaja Huawei on perustanut Tampereelle uuden tutkimus- ja tuotekehitysyksikön, joka keskittyy kuluttajatuotteiden audio- ja kuvantamisteknologiaan. Huawei toimii SYK:n omistamassa Kampusareenassa Tampereen teknillisen yliopiston kampuksella.

Oulussa käynnistyi uutta yritystoimintaa

Linnanmaan kampuksella Oulussa aloittivat uusina yritysasiakkaina Terveystalo ja Subway.

Loka

SYK mukaan TETS-energiatehokkuussopimukseen

Liityimme Kiinteistöalan energiatehokkuussopimuksen toimitilakiinteistöjen toimenpideohjelmaan (TETS) vuosille 2017–2025.

Turun normaalikoulun perusparannushanke valmistuu

Normaalikoulu ottaa tilat käyttöön joulukuussa.

Joulu

Tampereen teknillisen yliopiston tilamuutoshanke valmistuu

Kielikeskus sai uudet modernit oppimistilat kirjaston entisistä tiloista.