Kampusten palvelut monipuolistuvat

Tarjoamme korkeakoulu- ja yritysasiakkaillemme entistä enemmän niiden toimintaa tukevia palveluja. Vuoden aikana kehitimme myös palveluliiketoimintaamme.

Kampuksemme sijaitsevat Hämeenlinnassa, Joensuussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lappeenrannassa, Oulussa, Raumalla, Rovaniemellä, Savonlinnassa, Tampereella, Turussa ja Vaasassa.

Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen lisäksi kampuksillamme toimii yrityksiä ja peruskouluja, jopa ensimmäinen päiväkoti. Tarjoamme tiloja yrityksille, jotka haluavat olla tiiviissä yhteydessä yliopistojen kanssa. Vahvuuksiamme ovat sijainti vetovoimaisilla kampuksilla ja kustannustehokas hinnoittelu.

Yritysasiakkaillemme tarjoamme toimitilojen lisäksi yhä useammin heidän elämäänsä helpottavia lisäpalveluja, kuten ravintola-, kokoustila-, catering- ja parturipalveluja. Hervannan kampuksella Tampereella toimiva Kampusklubi kokoaa yhteen yritykset, tutkijat ja opiskelijat, ja kohtaamisten seurauksena syntyy uusia ideoita ja innovaatioita. Vuonna 2017 Kampusklubin suosituimmat jäsentapahtumat käsittelivät tekoälyä ja virtuaalitodellisuutta.

Kampukset kiinnostavat yrityksiä

Vuonna 2017 markkinoilla oli toimitiloja runsaasti tarjolla ja kilpailu oli kovaa. Pystyimme kuitenkin tarjoamaan hyviä tiloja, sijaintia ja palvelua.

Vuokrasimme yhä enemmän tiloja muille toimijoille kuin yliopistoille. Esimerkiksi Tampereen teknillisen yliopiston kampuksella sijaitsevaan Kampusareenaan muutti vuoden aikana 14 uutta asiakasorganisaatiota. Kysyntä oli vilkasta myös Kuopiossa, Lappeenrannassa ja Oulussa.

Panostimme voimakkaasti palveluliiketoimintamme kehittämiseen osana organisaatiouudistustamme. Asiakkuuksista ja palveluista vastaava johtaja Samuel Koivisto tuli yhtiön palvelukseen helmikuussa. Vuoden aikana vahvistimme resurssejamme ja osaamistamme nimittämällä ensimmäiset asiakkuuspäälliköt, joiden tehtävä on yhtiössä uusi. Asiakaspäälliköt huolehtivat asiakkuuksista ja palveluista sekä uusasiakashankinnasta omilla vastuualueillaan eli Länsi-, Keski-, Itä- ja Pohjois-Suomessa. Jatkamme uuden toimintamallin jalkauttamista ja kehittämistä vuonna 2018.

Laajensimme myös kumppaniverkostoamme. Kasvatimme kumulatiivista osaamista yhdessä palvelukumppaniemme, esimerkiksi huolto- ja siivouspalveluyritysten, kanssa. Pidämme kiinni hyvistä kumppaneista ja pyrimme tekemään niiden niiden kanssa pitkäjänteistä yhteistyötä.

Ouluun valmistui hammaslääketieteen talo

Kontinkankaan kampukselle Oulussa valmistui vuonna 2017 Dentopolis-uudisrakennus, Oulun yliopiston hammaslääketieteen laitoksen sekä Oulun kaupungin hammashoitolan, erikois- ja oikomishoitojen yksikön ja opetushammashoitolan uudet tilat. Talossa harjoittelevat myös Oulun ammattikorkeakoulun suuhygienian opiskelijat.

Metsäkonevalmistaja Ponssen ja sen ohjausjärjestelmiä valmistavan tytäryhtiön Epecin uusi yksikkö muutti syksyllä Hervannan kampuksella Tampereella sijaitsevalle Kampusareenalle. Uusi yksikkö suunnittelee ohjelmistoja ja automaatiota liikkuviin työkoneisiin.

Vuonna 2017 tehtiin päätös ensimmäisen päiväkodin sijoittamisesta kampukselle ja suunniteltiin sen konsepti. Touhulan päiväkoti aloitti toimintansa Hervannan kampuksella Tampereella tammikuussa 2018.
Lappeenrannassa tehtiin päätös alakoulun sijoittamisesta kampukselle, ja koulun konsepti valmistui vuoden aikana.

Oma toimistomme muutti syyskuussa uusiin tiloihin Hervannan kampuksella. Koko henkilöstömme osallistui uusien toimitilojen suunnitteluun oman yhteiskehittämisen toimintamallimme mukaisesti. Käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä tiloihin, jotka on jaettu työrauhaltaan erilaisiin vyöhykkeisiin.

Vuokrausasteemme oli vuonna 2017 93,2 prosenttia eli tavoitteen mukainen. Vapaita tiloja oli 6,8 prosenttia koko kiinteistökannasta.

Vuokrausaste keskim. 93.2 % (2016: 94,5 %)
Keskivuokra 13.09 €/m² (2016: 12,7 €/m²)
Vuokrasopimusten pituus keskim. 8.3 v. (2016: 8,4 v.)
Vuokratuotot 11.7 €/m²/kk (2016: 11,2 €/m²/kk)

10 suurinta asiakasta

Itä-Suomen yliopisto
Jyväskylän yliopisto
Lapin yliopisto
Lappeenrannan teknillinen yliopisto
Oulun yliopisto
Tampereen teknillinen yliopisto
Tampereen yliopisto
Turun yliopisto
Vaasan yliopisto
Åbo Akademi

Palvelut nousevat keskiöön

“Pelikenttämme muuttuu, kun kampuksilta vapautuu tilaa yrityksille. Yritykset taas tarvitsevat palveluja. Kun asiakkaalla on jo seinät, katto, valo ja lämpö, satsataan viihtyisyyteen ja arjen helpottamiseen.

Tarjoamme asiakkaillemme yritysten tarvitsemia palveluja, muun muassa aula-, kokous- ja siivouspalveluja sekä henkilöstöravintolapalveluja. Yhä enemmän kysytään myös yhteisöllisiä tiloja.

Etsimme kumppaneita, joiden avulla pystymme tuomaan kampuksille lisää niitä elävöittäviä ja asiakkaiden liiketoimintaa tukevia palveluja – vaikkapa mainostoimistoja ja lakiasiaintoimistoja.”

Samuel Koivisto
Johtaja, asiakkuudet ja palvelut

Kiinteistöverot paikkakunnittain 2017

Ponsse on asettunut taloksi kampukselle

Kampusareena antaa Ponsselle ja Epecille hyvät mahdollisuudet löytää uusia osaajia riveihinsä sekä lisätä entisestään yhteistyötä yliopiston kanssa.

Lue lisää