Asiakkaat saavat keskittyä ydintoimintaansa talousasioidenkin ollessa kunnossa

Minna Pettinen on työskennellyt SYKissä talousassistenttina kolme vuotta. Aiemmin IT-alalla konsulttina ja asiakaspalvelussa työskennelleelle Minnalle uusi työ oli inspiroiva hypähdys hieman tuntemattomaan.

– Olen hyvä numeroissa ja pidän niistä – numerot ovat selkeitä, absoluuttisia, Minna naurahtaa.

Minnan työssä isoimmassa roolissa on vuokralaskutuksesta vastaaminen ja siihen liittyen kiinteistö-, sopimus- ja vuokrauslaskutustietokannan ylläpitäminen. Lisäksi arkeen tuovat monipuolisuutta esimerkiksi muissa talouden prosesseissa avustaminen sekä ostolaskujen, kirjanpidon ja maksuliikenteen seuranta.

– Talouden prosessit ulottuvat pitkälle toiminnassamme, ja saankin työskennellä oikeastaan koko henkilöstömme kanssa. Myös oman tiimimme kanssa työskentely ja avoin sparri on tosi hienoa.

Etujoukoissa kiinteistöjen kehityksessä

Minnaa kiehtoo kiinteistöalan ja nimenomaan korkeakoulumaailman parissa työskentely, koska esimerkiksi yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen muutoksia saa nähdä läheltä.

– Myös yleisesti toimitilojen kehitystä on kiinnostavaa seurata läheltä. Meilläkin Hervannan kampuksen toimistolla niin kutsutussa toimintalähtöisessä työympäristössä saamme nauttia työtilojen uusimmista ratkaisuista. Toimistollamme vuokralaiset näkevät konkreettisesti, mitä toimitilat tänä päivänä voivat olla.

Minnalle työn mielekkyyttä lisää työhyvinvoinnin ja mukavan, osaavan työyhteisön lisäksi liiketoiminnan ytimessä työskentely. Hän varmistaa omalta osaltaan, että toiminnan perustat ovat kunnossa –niin kollegat kuin vuokralaiset saavat keskittää huomionsa ydinbisnekseensä, kun vaikkapa vuokralaskut ovat kunnossa ja aikaa ei mene perustoimintojen selvitykseen.

– Minulle on tärkeää, että asiakkaamme saavat keskittyä omaan ydintoimintaansa, kun me osaltamme huolehdimme, että ainakaan talouden prosessit eivät tuo lisätyötä. Koen myös tukevani työkavereitani, kun heidänkin työaikansa menee jokaisen oman roolin mukaisiin tehtäviin.

Työhyvinvoinnin arvostus keskiössä

Minna arvostaa, että SYK työnantajana on kiinnostunut työntekijöiden hyvinvoinnista ja fyysistä kuntoa tuetaan esimerkiksi työergonomialla. Hervannan kampuksen toimiston jumppahuoneeseenkin voi välillä vetäytyä vetreyttämään kroppaa. Lisäksi toimiston erilaiset työtilat hiljaiselle ja sosiaaliselle työlle parantavat työpäiväkokemusta.

– Jo ennen rekrytointiani minulla oli SYKistä tosi positiivinen mielikuva, ja haastattelussa syntynyt fiilis hyvästä porukasta ja tunnelmasta on ollut täysin totta myös sykkiläisenä. Olemme suhteellisen pieni työyhteisö ja on kiva tuntea kaikki työkaverit henkilökohtaisesti.

Viime vuodesta Minna nostaa hienoina merkkipaaluina uuden toimitusjohtajan Sanna Sianojan työn alkamisen ja 10-vuotisjuhlavuoden juhlan, joka tarjosi jälleen yhden tärkeän kohtaamis- ja keskustelupaikan vuokralaisten kanssa. Viime vuoden mieleenpainuvin asia ei kuitenkaan liity täysin Minnan omaan työhön.

– Meillä oli Turun yliopiston kanssa yhteistyöprojekti Namibiassa, mihin toimme pienen etäkampuksen. Oli kiinnostavaa seurata kollegoilta projektin kulkua, nähdä kuvia ja kuulla tarinoita. Tämä oli mielestäni hieno projekti oman toimintamme lisänä.

 

© Suomen Yliopistokiinteistöt Oy 2020